Administratie- en belastingadviseurs
Van der Woude Adviesbureau | Vaststelling steun fritesaardappelen, sierteelt en voedingstuinbouw

Vaststelling steun fritesaardappelen, sierteelt en voedingstuinbouw

Vaststelling steun fritesaardappelen, sierteelt en voedingstuinbouw

Heeft u in het voorjaar ‘coronasteun’ aangevraagd als fritesaardappelteler of ondernemer in de sierteelt of voedingstuinbouw? Uiterlijk 31 oktober moet u uw definitieve vaststellingsaanvraag indienen. U kunt dit nu al doen mits uw aanvraag niet hoger is dan € 125.000. Is het bedrag van uw aanvraag hoger, dan moet u nog even geduld hebben.

Eigen-, derden- of accountantsverklaring

Elke vaststellingsaanvraag moet worden aangevuld met een verklaring. Welke verklaring u aan moet leveren, is afhankelijk van de hoogte van de steunaanvraag.

Aanvragen tot € 25.000

Voor aanvragen tot € 25.000 kunt u volstaan met een ‘eigen verklaring’. U moet o.a. verklaren of u andere steun heeft ontvangen en/of met hoeveel uw kosten zijn verminderd.

Aanvragen vanaf € 25.000 t/m € 125.000

Voor aanvragen vanaf € 25.000 t/m € 125.000 is een zogenaamde ‘derdenverklaring’ verplicht. Met een ‘derdenverklaring’ moet een ‘derde’ verklaren dat de door u aangeleverde gegevens geloofwaardig zijn.

Aanvragen vanaf € 125.000

Voor aanvragen boven de € 125.000 is waarschijnlijk een accountantsverklaring verplicht. Dit is echter nog niet bekend.

Fritesaardappelteler

Heeft u steun aangevraagd voor uw fritesaardappelen? Op de site van RVO kunt u de benodigde verklaringen vinden en ziet u welke informatie u moet aanleveren.

Sierteelt en voedingstuinbouw

Heeft u steun aangevraagd als ondernemer in de sierteelt of voedingstuinbouw? Ook u kunt meer informatie en de benodigde verklaringen vinden op de site van RVO.

Teruggebeld
worden?